Waakse Ciro zoekt knuffelige boswandelaar

asielhond Ciro

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Ciro!

Toen Ciro ongeveer 7 maanden oud was kwam hij uit Egypte naar Nederland. Hij is nu 6 jaar oud en op zoek naar een nieuw baasje.

Wie Ciro is

Ciro is een lieve en speelse hond. Hij is alert en kan erg waaks zijn. Zo kan hij soms naar onbekende mensen (vooral mannen) uitvallen en blaffen omdat hij zijn baasje wil beschermen. Maar zodra hij er gerust op is, is hij makkelijk benaderbaar.

Ciro kan actief zijn maar is ook niet vies van lekker luieren en slapen. Hij is van alle markten thuis: uren in het bos doorbrengen of languit liggen op de bank, Ciro doet mee. Hij loopt goed mee aan de lijn, maar trekt soms als hij een andere hond of kat ziet. Hij vindt andere honden leuk en rent hij graag een paar stevige rondjes in een losloopgebied.

Image
Ciro gaat graag de hort op naar het bos of een losloopgebied.

Ciro heeft af en toe de neiging om te grommen als je te dicht bij zijn eten komt. Je kunt dus beter niet aan zijn voerbak of kauwsnack komen als hij aan het eten is.

Wat Ciro zoekt

Een actieveling, een boswandelaar, een bankhanger, een knuffelbeer. Vooral iemand met genoeg tijd. Die net als hij graag de hort op gaat. Het liefst ook iemand die al eerder honden gehad heeft en het niet erg vindt dat hij niet meteen een allemansvriend is. 

Het asiel plaatst Ciro niet in een gezin met kinderen, omdat hij hier geen ervaring mee heeft. Ciro kan wel met een andere hond samenwonen, afhankelijk van het soort hond (grotere, sociale en stabiele teef). Dit geldt ook voor katten. Hij heeft hier in het verleden mee samengewoond en dat ging prima.

Pas jij perfect in het profiel? Het asiel ziet je e-mail graag tegemoet!  

Image
Ook in luieren is Ciro een ster!
Deel dit artikel