Dove Pippa zoekt berekenbaar thuis

Asielhond Pippa

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Pippa!

Pippa is een reu van 8 jaar oud. En hij is doof. Daardoor kan hij niet loslopen en kent hij vooralsnog geen commando’s. Maar die zijn wel aan te leren!

Wie is Pippa?

Pippa heeft al best veel meegemaakt in zijn leven. Zo kreeg hij in zijn land van herkomst hete olie over zich heen. Daardoor heeft hij nu meerdere littekens op zijn lichaam. Bij zijn vorige baasje ging het helaas niet zo goed. Pippa was niet altijd vriendelijk voor visite, auto’s, voorbijgangers en de dierenarts. In het asiel heeft hij grote stappen gemaakt. Hij loopt vrolijk de behandelkamer in en laat hij zich rustig onderzoeken. Ook is hij vrienden met alle vrijwilligers. Hij gaat graag op pad en is altijd in voor een kroel aan de oren. Andere honden vindt hij daarentegen niet zo leuk.

Het is niet zeker of Pippa 100% zicht heeft, maar hij lijkt hier geen problemen mee te hebben. Als er zonlicht in zijn ogen schijnt, dan zie je soms een rode gloed. Dit is mogelijk een vorm van albinisme.

Image
Pippa heeft veel meegemaakt in zijn leven. Hij zoekt daarom een rustig thuis.

Wat zoekt Pippa?

Pippa zoekt een rustig baasje met veel zelfvertrouwen. Dat geeft het goede voorbeeld en dan kan hij ontspannen wandelen. Het is fijn als zijn nieuwe baas ervaring heeft met honden, het liefst zelfs met dove honden.

Een huis met een opendeurbeleid past niet bij hem, net als een gezin met kinderen of andere honden. Dat is te onvoorspelbaar voor Pippa.

Zoek jij Pippa?

Het asiel ziet je reactie graag tegemoet. Stuur een zo uitgebreid mogelijke e-mail met:

  • je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
  • informatie over de gezinssamenstelling
  • woonsituatie (beneden/boven, tuin/balkon, trap/lift)
  • de werksituatie/werktijden
  • de ervaring met honden
  • de eventueel andere aanwezige huisdieren

Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Het asiel nodigt mensen telefonisch uit voor een kennismaking. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij Pippa te kijken.

Deel dit artikel