Stena Line, werk niet mee aan dierenleed!

kalveren op transport
Foto: Dier&Recht

Elk jaar transporteert de vleesindustrie 100.000 kalfjes van Ierland naar Nederland. De tocht over zee duurt veel te lang en onderweg krijgen de kalfjes vaak 30 uur geen melk. Een zware beproeving voor deze jonge dieren. En een ernstige overtreding van de Europese transportwet. Wij roepen veerdienst Stena Line op om niet langer mee te werken aan dit dierenleed.

Kalfjes van 2 of 3 weken oud zijn enorm kwetsbaar. Zonder voeding gaat hun zwakke weerstand vlug achteruit, dat maakt ze extra gevoelig voor ziektes. Ook raken de jonge dieren snel onderkoeld, soms met de dood tot gevolg.

De Europese Commissie waarschuwde in 2023 al dat de transporten over zee de Europese regels overtreden. Toch gaan de transporten door.

Stop de transporten

Samen met Eurogroup for Animals en een grote groep Europese dierenorganisaties sturen wij een brief aan rederij Stena Line. Deze grote rederij is medeverantwoordelijk voor het uithongeren van kalfjes op zee. We roepen Stena Line op om per direct te stoppen met de dieronvriendelijke bootreizen van Ierse kalfjes naar Frankrijk.

Help de kalfjes

Wijs het bedrijf op het dierenleed. Deel onze post op X en roep Stena Line op om te stoppen met deze helse transporten! 

Deel dit artikel
Frederieke Schouten

Als veearts werkte ik zeven jaar lang tussen de varkens in de intensieve veehouderij. Ik werd daar dagelijks geconfronteerd met structurele misstanden en schrijnend dierenleed. Toen ik inzag dat ik als veearts te weinig kon doen voor de varkens maakte ik de overstap naar Varkens in Nood. Nu ben ik directeur van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier&Recht en probeer ik als actievoerder het welzijn van miljoenen varkens in Nederland te verbeteren.