Food hypersensitivity (voedselallergie/-overgevoeligheid)

Categorie
Huid en haar
Ernst
Ernstig tot zeer ernstig
Behandelbaarheid
Matig tot slecht
Symptomen
Allergische reactie, Braken, Chronische diarree, Irritatie, Jeuk, Rode huid
DNA-test beschikbaar?
Nee

Beschrijving

Voedselallergie of voedselovergevoeligheid (food hypersensitivity) is een allergische reactie op bepaalde stoffen in de voeding. De overgevoeligheidsreactie kan zich manifesteren in de huid en het maag-darmkanaal. Het geeft jeuk en irritatie van de huid, voornamelijk in de oksels en liezen en aan de poten, en kan zorgen voor braken en diarree door irritatie in het maag-darmkanaal.

Diagnose

De diagnose wordt gesteld op basis van de verschijnselen en bevindingen van het lichamelijk onderzoek en het effect van de behandeling, een eliminatiedieet of hypoallergeen dieet.

Behandeling

De behandeling bestaat uit een aangepast dieet waarin de allergieopwekkende voedingsstoffen niet inzitten, een zogenaamd eliminatiedieet of een hypoallergeen dieet.

Deel deze pagina