Met behulp van onze donateurs en volgers hebben we mooie resultaten behaald voor de kalveren, paarden, honden en katten. Dankzij die successen zijn de leefomstandigheden van deze dieren aanzienlijk verbeterd. Wil je ook bijdragen aan een beter leven voor dieren?
Succesvolle handhavingsverzoeken
Met onze handhavingsverzoeken vragen wij de NVWA om inspecties uit te voeren bij fokkers of bedrijven die de wet overtreden. Zo verhelpen en voorkomen we veel dierenleed.
Houdverbod voor dierverwaarlozers
De Tweede Kamer heeft een nieuwe wet aangenomen waarmee dierverwaarlozers eindelijk een houdverbod kan worden opgelegd.
Verbod op het houden, kopen en verkopen van kortsnuitige dieren
In januari 2023 kondigt de minister van LNV een houdverbod aan voor stukgefokte huisdieren, zoals mopshonden en Perzische katten. In oktober 2024 stemt de Tweede Kamer naast het houdverbod óók voor een verbod op het handelen in deze dieren.
Minister treedt op tegen designer cats
Minister Schouten presenteerde nieuwe handhavingsregels voor het fokken van designer cats zoals de Bambino Sphynx.
Verbod op fokken van kortsnuitige honden
Sinds 2019 gelden er strenge regels voor de minimale neuslengte van honden. Het fokken met honden met te korte snuiten is daarmee verboden.
Slachtverbod voor hoogdrachtige dieren
Landbouwminister Carola Schouten is bezig met een verbod op het slachten van dieren in het laatste trimester van de dracht.
Farmaceuten stoppen met het gebruik van paardenbloed
In 2018 stoppen 3 grote farmaceuten met het gebruik van PMSG, het hormoon dat wordt gewonnen uit het bloed van drachtige merries.
Kalversterfte neemt af
In 2017 luiden we de noodklok over de torenhoogte kalversterfte in Nederland. Die petitie is ruim 40.000 keer ondertekend. Na jarenlang druk uitoefenen, neemt de kalversterfte in 2020 langzaam af.
Rechtszaken tegen malafide fokkers
Van 2012 tot 2022 staan de juristen van Dier&Recht vele gedupeerde eigenaren succesvol bij in zaken tegen malafide fokkers.
Meer koeien in de wei
In 2016 onderzoekt Dier&Recht het belang van weidegang voor de koe én het melkveebedrijf. Na intensief overleg met supermarkten stappen ze massaal over op weidemelk.
Einde aan elektrisch waterbad voor 350 miljoen kippen per jaar
In 2012 stapt meer dan de helft van de Nederlandse kippenslachters over op minder dieronvriendelijke verdovingsmethoden.