Strijd mee voor een bontvrij Europa!
Dieren op bontfokkerijen leven onder afgrijselijke omstandigheden in krappe metalen kooien. Doe mee aan het Europees burgerinitiatief en laat de Europese Commissie weten dat we af moeten van bont! Nooit eerder was er zo’n goed moment voor een Europees verbod. Sluit je aan en schrijf geschiedenis!
Immens dierenleed
Wilde dieren als nertsen, vossen, wasbeerhonden en chinchilla’s worden gefokt en gedood voor hun vacht. Het opsluiten in krappe kooien veroorzaakt immens leed. De getraumatiseerde dieren verwonden zichzelf en geven zich over aan kannibalisme. Goede verzorging ontbreekt; veel dieren missen ledematen en hebben geïnfecteerde wonden. Dat moet stoppen!
Maak Europa bontvrij
Het Europese burgerinitiatief ‘Europa bontvrij’ vraagt de EU om:
- Een verbod op bontfokkerijen
- Een verbod op de verkoop van bont in heel Europa
Nooit eerder was er zo’n goed moment om een einde te maken aan de bontfokkerijen:
- De bontindustrie ligt zwaar onder vuur vanwege de grote gezondheidsrisico’s tijdens de corona-pandemie.
- Twaalf Europese landen – waaronder Nederland – hebben de bontfokkerij al verboden!
- Dezelfde twaalf landen hebben de Europese Commissie gevraagd om een onderzoek naar een Europees verbod op bontfokkerijen.
- De Europese Commissie past momenteel de Europese regels voor dierenwelzijn aan. Dit is hét moment om bont wettelijk te verbieden in heel Europa.
- Onder druk van klanten zijn al honderden kledingbedrijven gestopt met het gebruik van bont, nu is het tijd voor de rest!
Op naar 1 miljoen handtekeningen!
Een Europees burgerinitiatief is niet zomaar een petitie; bij 1 miljoen handtekeningen is de Europese Commissie verplicht om het voorstel in behandeling te nemen. Als we nu massaal onze stem laten horen, maken we samen een einde aan het gruwelijke dierenleed van bont. Strijd mee voor een bontvrij Europa en onderteken dit belangrijke initiatief!
Om fraude te voorkomen moeten deelnemers aan een Europees burgerinitiatief behoorlijk wat informatie invullen. Deze informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met andere partijen.
Dier&Recht start een rechtszaak tegen de grootste Nederlandse kalverslachter om een einde te maken aan de import van Ierse kalfjes. Word jij medestander in onze juridische strijd?